Головна » 2011 » Грудень » 22 » Батьки і діти
00:58
Батьки і діти

Сьогодні, мабуть, важко знайти батьків, яких би не ці­кавило питання, як навчити дитину читати, писати, рахувати, як правильно виховати дитину  А найголовні­ше, як визначитися з тим, коли краще починати навчання. Зараз діти вступають до школи в шість років і протягом першого класу опановують «Буквар». То чи варто форсува­ти події та навчати дітей читати ще до школи? Це питання залишається одним із найбільш дискусійних.

Коли навчання дітей здійснюється під керівництвом до­свідчених педагогів, то здається, що дитина опановує грамо­ту природно і легко. А ось коли за справу беруться батьки, які за фахом не є педагогами, то трапляються різні прикро­щі. Рука дитини ще не сформована, тому під час письма виходять не рівні літери, а каракулі. А хтось з дітей не може навчитися рахувати. Комусь здається, що передусім треба вивчити алфавіт: якщо дитина знає назви літер, то вона легко зможе скласти з них слово. Але, як правило, саме з цього моменту і роз­починаються основні труднощі, пов'язані з тим, що малюки не розуміють механізму злиття букв, а батьки не спроможні його кваліфіковано пояснити, і, як наслідок, маємо невдоволених дорослих і заплаканих дітей.  А це, у свою чергу, призводить до того, що в дітей формується негативне став­лення до читання, а отже, страх перед книгою, перед дру­кованим словом. А буває й інакше. Деякі батьки з гордістю можуть сказа­ти, що їхня дитина читає. І навчилася вона цього якось не­помітно, самотужки.  Просто цікавилася тим, як називається та чи інша друкована літера, полюбляла гратися кубиками з буквами і раптом почала складати з букв слова. І хоча дитина ще читає досить повільно, але розуміє прочитане і вже тягнеться до книг, щоб читати їх самостійно. Однак, на жаль, не завжди такий оптимізм батьків виправданим. Дорослі, як правило, не звертають уваги на те, у який спо­сіб читає дитина, які труднощі їй доводиться долати під час читання.  Проте, навчитися дитина зможе і в школі, а от сім'я відіграє велику роль у вихованні дитини і формуванні її як гармонійно розвиненої особистості.  У книзі «Серце віддаю дітям» Василь Сухомлинський  писав: «Дитячий світ — це особливий світ. Діти живуть своїми уявленнями про добро й зло, честь і безчестя, людську гідність. Я завжди вважав за необхідне стати в деякій мірі дитиною. Тільки за цієї умови діти не будуть диви­тися на вас як на людину, що випадково потрапила за ворота їхнього казкового світу і якій байдуже, що діється всередині цього світу».Тому, шановні батьки, якщо ви прагнете допомогти сво­їй дитині раніше розпочати процес навчання, то наберіться терпіння, намагайтеся перетворити складний процес навчання на цікаву гру. Сподіваюся, що цей сайт стане для вас добрим по­мічником і порадником.  І не тільки для батьків, а для вчителів і всіх, хто працює з дітьми.

Успіхів Вам усім !

 


Переглядів: 33847 | Додав: uthitel | Рейтинг: 4.2/4
Всього коментарів: 2
2 urbakeoa  
0
Norton Security Full Version Free

Norton Security Common produces extensive protection towards on-line hazards to keep your laptop or computer, your identification and economic details shielded from cybercrime. As opposed to cost-free contra --computer virus software program along with other stability remedies, Norton leverages our world-wide danger intellect and sophisticated technological innovation to find and eliminate hazards-the entirely new ones.

Obtain the full model totally free in this article:

http://www.zippyshare.com8.ga/v/jqeT2Tdm/file.html - www.zippyshare.com/v/jqeF4Cdj/file.html

1 Rorikchat  
0
Так не пойдет.
А зима не просто блиизко...

Ім`я *:
Email *:
Код *: